П`ятниця, 29.03.2024, 17:17
Вітаю Вас Гость | RSS

КЗ "Чернігівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст." ЗОР

Меню сайту
Інфостільниця
Працівник відділу кримінальної міліції у справах дітей,
який закріплений за нашим навчальним закладом:
Авраменко Микола Анатолійович
тел. (066) 166 83 46,
роб. тел. (06140)9-18-21
    Адреса:
  • смт. Чернігівка, вул. Дзержинського, 2а
  • Електронна адреса ВКМСД ГУМВС Запорізької області:
  • okmddnzp@rambler.ru
  • Електронна адреса УКМСД МВС України:
  • ditypolice@mns.gov.ua
Адреса районної служби у справах дітей:
Начальник відділу:
Веремій Л.С.
  • Леніна, б.401,
  • тел.(06140)9-15-56
Адреса центру соціальної служби для сім'ї дітей та молоді:
Начальник відділу:
Щепенко І.С.
  • Леніна, б.434,
  • тел.(06140)9-14-39
  • тел.(06140)9-12-13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Червень » 6 » Оздоровчий табір «Веселка»
13:02
Оздоровчий табір «Веселка»
Швидко спливає час... І знову весна. Ще один навчальний рік прямує до свого логічного завершення. Пройдуть підсумкові та перевірочні роботи, навчальні екскурсії і вперше в нашій школі, як  і в деяких інших школах країни, 30 травня на підставі внутрішньо шкільного наказу №186к від 17 травня 2012 року «Про організацію літнього відпочинку вихованців школи-інтернату»,  гостинно розпочав свою роботу пришкільний табір з денним перебуванням.

Колектив вихователів - це ті ж самі вчителі й вихователі, які відпрацювали весь навчальний рік, а не досвідчені працівники заміських таборів? Зате добре знаєш кожного й кому яку справу доцільно довірити!

Наш табір не на березі річки й не в лісовому гаю, а на шкільному подвір'ї. Зате все під рукою, і вихователь добре знає всі небезпечні місця й може раціонально використовувати шкільне приміщення та подвір'я.

Вихованці - не нові цікаві обличчя, а ті ж самі «Миколки та Петрики»? Зате добре собі уявляєш психологічні особливості кожного й можеш попередити можливі конфлікти. А також продуктивно використовувати можливості учнів, охоплених позашкільною роботою (музична, хореографічна, спортивна школи та школа мистецтв тощо).

І на останок. Учителю впродовж навчального року в погоні за успішністю та якістю знань залишається небагато часу на різноманітні цікаві виховні заходи, а на розважальні й зовсім часу нема. Коли ж, як не в першій місяць літніх канікул надолужити та вдосконалити те, що за браком часу залишилось незакінченим!

Дитина - це перш за все творча особистість, яка потребує постійної реалізації своїх задумів і планів. На мою думку, тільки правильно спланована, з урахуванням потреб дітей у самореалізації робота пришкільного оздоровчого табору може дати можливість цікаво, весело та з користю для здоров'я провести час, позбавити вихованців нудьги та відкрити в собі нові таланти.

Наш табір називається «Веселка». Табір має девіз, пісню та свою власну промовку. Стіннівка табору також не має якогось певного зразка, але завжди пов'язана з вибраною назвою. Найбільш популярними рубриками газет є:

 «Про нас» (чому ми вибрали таку назву загону); «Цікавинки з життя загону»; «Наші захоплення»; власні колонки, до яких діти додають свої творчі особисті роботи (вірші, твори-мініатюри, малюнки) або інформацію, що їх зацікавила.

Кожний загін розміщується в окремому класному приміщенні. Затишок і комфорт у цих приміщеннях - це окрема гордість вихованців, бо створюється безпосередньо за їх участю.

Діти з великим бажанням працюють над іміджем свого загону «Дивосвіт» (Кузьменко Ліза, Чиж Катерина, Боєв Дмитро, Купрієнко Олександр, Лисичко Єрмак, Гедз Максим, Назаров Олександр, Каліновський Сергій, Наточеєва Валентина, Галич Катерина, Мерліков Олександр, Яковлєв Анатолій, Гринь Олексій, Безручко Юлія, Єрмакова Діана, Крижко Марина, Аврошко Галина, Сляднєва Ніна, Єрмішкін Сергій, Яковлєв Іван, Галич Олексі;  всього – 21 учень) та «Невгамовні» (Могильна Олена, Дуда Олена, Миронова Анна, Грицюк Віталій, Купрієнко Станіслав, Запривода Руслан, Алєксандров Сергій, Миронов Павло, Жорова Надія, Лисичко Даша, Жаворонкова Поліна, Запривода Яна, Власюк Тетяна, Мізін Артур, Аврошко Руслан, Пригода Руслан, Тарасова Валентина; всього – 17 учнів). Кожен з загонів мають свою, речівку (загін «Невгамовні» - Речівка:- Раз, два, три, чотири в ногу! «Невгамовним» дай дорогу! Хто іде? Ми йдемо! Весело ми живемо! Сумувати ніколи, Бо їдуть канікули! та загін «Дивосвіт» - Речівка: - Бум, Бум, Бум Проженемо ми весь сум! Бам, Бам, Бам Буде весело всім нам! Хай дивосвіт пізнає кожен, Сміх і радість переможуть!) та девіз (загін «Дивосвіт» - Девіз: «Дивосвіт, Дивосвіт, Ми шлемо тобі привіт, Всі рівняйтеся на нас, Бо світ навколо – просто клас!» та загін «Невгамовні» - Девіз: «Невгамовні ми малята, Ми всі дружні і завзяті») загону. Ця робота сприяє мобілізації та згуртуванню, усвідомленню, що ви - члени однієї команди.

Із першого дня в таборі розпочинається змагання між загонами. На ранковій лінійці оголошується план заходів на день, а на вечірній - підбивається підсумок, нагороджуються переможці конкурсів і змагань та оголошуються завдання на наступний день. Бали, набрані за день, записуються в екран змагання. Наприкінці зміни вони сумуються та визначається загін-переможець.

Виховна робота у пришкільному таборі «Веселка» базується на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи й полягає у проведенні кожного дня змістовної, цікавої, активної справи. Звичайно, що реалізація завдань змісту роботи залежить від педагогічного колективу, його виховного потенціалу та майстерності.

На чолі кожного загону у пришкільному таборі стоїть педагог-вихователь, який забезпечує виконання дітьми розпорядку дня, організовує їх побут і спільно з вожатими готує та проводить оздоровчі та виховні заходи згідно з режимом дня та планом виховної роботи табору.

Виховна робота у пришкільному оздоровчому таборі «Веселка» має мету і завдання:

· забезпечення повноцінного відпочинку дітей,

· створення належних умов для освітньої, культурно – виховної, фізкультурно – оздоровчої та спортивної роботи з дітьми під час літніх канікул 2012р.,

· виховувати любов до рідного краю, селища.

Основні форми роботи, що дозволяють досягти поставленої мети, є ігри, конкурси, бесіди, екскурсії.

Пріоритетними напрямами роботи табору є відпочинок, виховання і розвиток дітей. Цьому сприяють:

· Ефективне використання природних ресурсів.

· Збалансоване харчування.

· Чітке дослідження санітарно - гігієнічних норм відпочинку дітей.

· Дотримання режиму дня.

· Різноманітні виховні заходи.

Щодня у таборі проводиться ранкова зарядка, традиційними стали екскурсії до районного парку, меморіалу загиблих воїнів, районної бібліотеки.

Вихователями було організовано проведення необхідної роботи щодо попередження дитячого травматизму, дотримання дітьми правил поведінки на воді, з легкозайманими та вибухонебезпечними предметами і речовинами, правил безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки.

Протягом 31 днів будуть проведені такі заходи:

· Лінійка, присвячена відкриттю «Урочисте відкриття пришкільного літнього табору «Веселка»».

· Бесіди;

· Конкурси;

· Екскурсії;

· Гуртки;

Медпрацівник: Бондаренко С.О. строго контролює дотримання дітьми правил особистої гігієни.

Для дітей буде організований денний відпочинок.

Усі вихованці будуть охопленні гуртковою роботою, та відвідуватимуть  читальний зал шкільної бібліотеки.

 

Переглядів: 2070 | Додав: Cherint | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Онлайн
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар України

Чернігівська загальноосвітня школа-інтернат © 2024